Knallgod og sprø granola

Stekt på 100 grader. Søtet med honning eller fibersirup. Gluten- og melkefri

1. Varm opp honning og vann på lav varme i en gryte, og bland i oljen. 

2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bakepapirkledd langpanne. 
3. Stek ved 100 grader i to timer eller natten over på 50 grader. Midt i ovnen. 

Server med bær eller frukt og plantemelk eller gresk yoghurt. Du kan gjerne blande inn tørkede bær og kokosflak etter stekingen. 

Oppbevar i kakeboks eller i glass med lokk, slik at den holder seg sprø og knasende. 

1 dl honning, fibersirup eller yaconsirup*
1 dl vann
1/2 dl rapsolje eller kokosolje
100 g glutenfrie havregryn
100 g hirseflak 
100 g sesamfrø
100 g gresskarfrø
100 g hakkede mandler
100 g solsikkefrø
1 ts vaniljesukker eller ekte vaniliepulver (sukkerfritt)
Litt fint havsalt

Doble gjerne oppskriften og bruk to langpanner. En enkel huskeregel er at du skal ha 600 gram av de tørre ingrediensene, og du står fri til å mikse inn dine favorittfrø, -nøtter og flak. Du kan f. eks også bruke soyaflokker, bokhveteflokker eller kokosflak. 

*) Honning bør erstattes med fibersirup eller yaconsirup om du må holde blodsukkeret stabilt eller spiser lavkarbo. Yaconsirup er det beste valget i denne oppskriften for diabetikere og andre som vil unngå rask blodsukkerstigning. Den har svært lav glykemisk indeks på +/-5.